00000

Bjud på ett glas vin santo till dessa hembakade biscotti och låtsas att du befinner dig i Italien. Annars kan du försvenska lite, hälsar Camilla, och doppa skorporna i vanligt kaffe, det är gott det med.

För 60 st

Ingredienser

100 g sötmandel
8,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 dl strösocker
1 apelsin, rivet skal
1 citron, rivet skal
1 krm bittermandelolja
3 ägg
0,5 dl smör och rapsolja
1 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 150°. Grovhacka mandeln. Lägg mandeln på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 10 min.
2. Höj ugnsvärmen till 200°. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt citrusskal, bittermandelolja, ägg, smör och rapsolja och mjölk och blanda ihop till en rätt så kladdig deg.
3. Dela degen i två delar och forma dem, med mjölade händer, till två längder på en bakpappersklädd plåt.
4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Ta ut och låt längderna svalna.
5. Sänk värmen till 100°. Skär längderna i ca 2 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt. Torka dem mitt i ugnen ca 1 timme. Låt gärna ugnsluckan stå på glänt. Låt kallna på galler.