Biscotti med mörk choklad och hasselnötter

Lite nyttigare blir biscottin då sockret minskats och ersätts med banan. Välj en mogen banan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 50 g smör
  • 1 banan - (200 g)
  • 50 g choklad - mörk (70 %)
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 4 dl vetemjöl - + 0,5 dl till utbakningen
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 1,5 msk rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 °. Finhacka valnötterna. Smält smöret och låt svalna.

  2. Mosa bananen. Grovhacka chokladen. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke.

  3. Rör ner nötter, smör, banan, choklad, ägg och olja. Blanda ihop till en deg. Forma den till 3 längder, ca 3 cm i diameter. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Ta ut längderna och låt dem svalna en kort stund. Skär dem med en vass kniv i 1 cm breda, sneda skivor. Lägg dem på plåten med snittytan upp och fortsätt grädda mitt i ugnen ca 6 min.

  5. Stäng av värmen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt biscottin stå kvar och torka ca 1 timme.

ca 90 kcal/skorpa 

varav 4 g fett, 2 g protein 13 g kolhydrater 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!