00000

Lite nyttigare blir biscottin då sockret minskats och ersätts med banan. Välj en mogen banan.

För 40 biscotti

Ingredienser

100 g valnötter
50 g smör
1 banan, (200 g)
50 g choklad, mörk (70 %)
3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl, + 0,5 dl till utbakningen
2 tsk bakpulver
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 msk rapsolja

1. Sätt ugnen på 225 °. Finhacka valnötterna. Smält smöret och låt svalna.
2. Mosa bananen. Grovhacka chokladen. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och vaniljsocker i en bunke.
3. Rör ner nötter, smör, banan, choklad, ägg och olja. Blanda ihop till en deg. Forma den till 3 längder, ca 3 cm i diameter. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
4. Ta ut längderna och låt dem svalna en kort stund. Skär dem med en vass kniv i 1 cm breda, sneda skivor.  Lägg dem på plåten med snittytan upp och fortsätt grädda mitt i ugnen ca 6 min.
5. Stäng av värmen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt biscottin stå kvar och torka ca 1 timme.

ca 90 kcal/skorpa
varav 4 g fett, 2 g protein 13 g kolhydrater
 

Fler recept med: Bakning, Jul, Kakor och bullar, Nyårsmeny