Biryani med grillad kyckling  

Biryani med grillad kyckling är en rätt som härstammar från Mellanöstern. Biryani kommer från det persiska ordet berya, som betyder stekt eller rostad. Här får riset smak av indisk kryddpasta, variera med andra kryddpastasorter.  
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kyckling - färdiggrillad
  • 1 knippe salladslök
  • 2 msk korma currypasta
  • 3 dl jasminris - (10 min koktid)
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 200 g spetskål - eller vitkål
  • 1 aubergine
  • rapsolja
  • salt

Garnering

  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar

Gör så här

  1. Skala och strimla löken. Fräs den med currypastan i 1 msk olja i en kastrull ca 1 minut. Tillsätt ris och 6 dl vatten och smula i buljongtärningen. Sjud under lock ca 10 min, rör om då och då.

  2. Bena ur och strimla kycklingköttet. Strimla kålen. Ansa och skär auberginen i små tärningar.

  3. Blanda kål och aubergine med 2 msk olja och stek i het stekpanna ca 5 min. Krydda med 2 krm salt.

  4. Servera riset med grönsaksfräset. Toppa med kyckling, koriander och strimlad chili.

Få enkla och varierade middagstips - signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror. Signa upp dig på nyhetsbrevet här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!