30 min
Biffsallad – gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Klappa in hälften på köttbitarna.
- Skär bort stammen på blomkålen och skär resten i små buketter. Skala morötterna och skär i grova bitar. Lägg blomkål och morötter på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olja. Strö på 1⁄2 tsk salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
- Krydda köttet runt om med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Stek det på hög värme i 1 msk olja 1–2 min på varje sida. Låt vila ca 10 min under aluminiumfolie.
- Ansa och skiva svampen tunt. Stek den i 1 msk olja ca 5 min. Krydda med 2 krm salt. Vispa ihop 2 msk olja, vinäger, resten av vitlöken, 1⁄2 tsk salt och 1 krm peppar. Skär köttet i skivor. Lägg salladen på ett stort fat och blanda ner morötter, blomkål och svamp. Ringla över dressingen. Toppa med köttet.