4.54.54.54.54.5

Biffsallad med nektariner och sesamdressing är en asiatiskinspirerad sallad. Se till att använda riktigt mogna nektariner, de smakar så mycket mer.

För 4 personer:

Ingredienser

2 biffar, utskurna (à 150 g)
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 nektariner
2 salladslökar
0,5 gurka
8 rädisor
100 g sallad, blandad

Dressing:

2 msk sesamfrön, ljusa
0,5 dl rapsolja
2 msk risvinäger
1 msk soja, japansk
2 tsk strösocker
1 tsk sesamolja
1 krm salt
1 krm chiliflakes

Garnering:

koriander

30 minuter

Biffsallad med nektariner och sesamdressing – gör så här:

  1. Stek biffarna i smör ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och låt köttet vila ca 10 min på en skärbräda.
  2. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Ansa och strimla salladslöken lite på snedden. Halvera gurkan och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i bitar. Ansa och skiva rädisorna.
  3. Blanda salladen med nektariner, lök, gurka och rädisor.
  4. Dressing: Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna under omrörning tills de fått fin färg. Ta upp och låt svalna. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  5. Skär köttet i tunna skivor. Lägg det på salladen och häll över dressingen. Toppa salladen med koriander och servera.