Biffsallad med nektariner och sesamdressing

Biffsallad med nektariner och sesamdressing är en asiatiskinspirerad sallad. Se till att använda riktigt mogna nektariner, de smakar så mycket mer.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 biffar - utskurna (à 150 g)
  • 1 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 nektariner
  • 2 salladslökar
  • 0,5 gurka
  • 8 rädisor
  • 100 g sallad - blandad

Dressing

  • 2 msk sesamfrön - ljusa
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk soja - japansk
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm chiliflakes

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1. Stek biffarna i smör ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp och låt köttet vila ca 10 min på en skärbräda.

  2. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Ansa och strimla salladslöken lite på snedden. Halvera gurkan och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i bitar. Ansa och skiva rädisorna.

  3. Blanda salladen med nektariner, lök, gurka och rädisor.

  4. Dressing: Rosta sesamfröna i en torr het stekpanna under omrörning tills de fått fin färg. Ta upp och låt svalna. Blanda alla ingredienser till dressingen.

  5. Skär köttet i tunna skivor. Lägg det på salladen och häll över dressingen. Toppa salladen med koriander och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!