Biffsallad med melon och sojavinägrett

Frys köttet innan och låt det halvtina så går det lättare att skära i tunna skivor. Rätten kan även lagas med skivor av rostbiff från charkdisken, för den som inte vill äta rått kött.

Biffsallad med melon och sojavinägrett

1. Skär köttet i mycket tunna skivor.
2. Förväll brytbönorna i lättsaltat vatten några minuter. Spola hastigt av med kallt vatten och skär dem i mindre bitar.
3. Skölj och tärna gurkan. Skala, kärna ur och tärna de båda melonsorterna. Hacka myntan. Blanda samman grönsaker och frukt.
4. Till sojavinägretten: Mixa vattenmelon med övriga ingredienser till vinägretten.
5. Fördela kikärterna i djupa tallrikar och lägg på köttskivorna och salladen. Sila vinägretten över biff och grönsaker. Strö över sesamfrön och servera direkt.
Ca 450 kcal/portion, varav ca 6 g fett, 64 g kolhydrater,
17 g protein

Recept från