Biff sukiyaki

3.83.83.83.83.8

Recept på Biff sukiyaki, en snabb vardagsvariant av en klassisk japansk rätt. Kryddorna är som ett vinterpotpurri som ger härlig doft och smak. Salta inte köttet, såsen har ordentlig sälta i sig själv.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g lövbiff, strimlad
1 dl purjolök, finstrimlad
1 tsk rapsolja
1 dl sukiyakisås, Blue Dragon
0,5 krm kanel, mald
1 krm ingefära, mald
1 krm stjärnanis, stött
300 g wokgrönsaker, djupfrysta eller konserverade
1 tsk rapsolja

Tillbehör

2 dl jasminris

Biff sukiyaki – gör så här:

  1. Stek kött och purjolök några minuter i olja.
  2. Häll över sukiyakisåsen och blanda ner kryddorna. Blanda och koka upp.
  3. Woka grönsakerna och servera dem separat till grytan eller blanda dem med köttet.
  4. Servera med kokt ris.