Biff Stroganoff

Biff Stroganoff är en klassisk rätt från Ryssland. Den serveras oftast med ris och en enkel grönsallad.
Krämig biff stroganoff - recept
Krämig biff stroganoff - recept Foto: Hanna Wikström

Ingredienser

  • 400 g utskuren biff - eller lövbiff
  • 1 - 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g champinjoner
  • 2 msk rapsolja - + 1 msk
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 2,5 dl vatten
  • 0,5 dl kalvfond - konc
  • 2 - 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl ris
  • saltgurka

Garnering

  • 0,5 kruka persilja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva champinjonerna.

  3. Stek köttet i 2 msk olja i omgångar på hög värme. Ta upp på ett fat så länge.

  4. Stek lök, vitlök och svamp i 1 msk olja tills löken är mjuk och svampen har fått fin färg. Blanda i köttet. Häll över vinet och låt det koka in.

  5. Häll över vattnet och tillsätt fond, tomatpuré och senap.  Rör i crème fraiche och krydda med salt och peppar.

  6. Hacka persiljan och strö den över. Servera biff Stroganoff med ris och persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!