Biff Stroganoff

3.23.23.23.23.2

Biff Stroganoff är en klassisk rätt från Ryssland. Den serveras oftast med ris och en enkel grönsallad.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g utskuren biff, eller lövbiff
1-2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
2 + 1 msk rapsolja
1 dl vitt vin, torrt
2,5 dl vatten
0,5 dl kalfond, konc
2-3 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
3 dl crème fraiche
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

3 dl ris
saltgurka

Garnering:

0,5 kruka persilja

20 minuter

Biff Stroganoff – gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva champinjonerna.
  3. Stek köttet i 2 msk olja i omgångar på hög värme. Ta upp på ett fat så länge.
  4. Stek lök, vitlök och svamp i 1 msk olja tills löken är mjuk och svampen har fått fin färg. Blanda i köttet. Häll över vinet och låt det koka in.
  5. Häll över vattnet och tillsätt fond, tomatpuré och senap.  Rör i crème fraiche och krydda med salt och peppar.
  6. Hacka persiljan och strö den över. Servera biff Stroganoff med ris och persilja.