44444

Tunna skivor av innanlår fylls med fransk senap och lök. En god sky smaksatt med portvin hälls över köttet. Årstidens bästa primörer serveras till.

För 4 pers

Ingredienser

Lövbiff Strindberg med portvinssås

4 lövbiffar, (à 150 g)
5 lökar, färska
3 msk smör
2 msk dijonsenap, gärna grovkornig
1 äggula
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, grovmald

Sås:

2 msk rött portvin
1,5 dl vatten
2 msk kalvfond, konc, eller oxfond
1 tsk majsstärkelse, Maizena
1 msk smör

Tillbehör:

sparris, kokt
färskpotatis

20 min

Lövbiff Strindberg med portvinssås – gör så här:

  1. Ansa och skiva 2 lökar. Fräs dem i 1 msk smör. Blanda lök, senap och äggula. Salta och peppra köttet. Bred fyllningen på biffarna och vik ihop, fäst med tandpetare.
  2. Ansa och halvera 3 lökar.  Stek dem på medelvärme i 1 msk smör tills de är helt genomstekta.
  3. Stek biffarna i 1 msk smör i het stekpanna 2–3 min på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem varma.
  4. Vispa ur stekpannan med portvin, vatten och kalvfond. Sila skyn. Koka upp och  red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Vispa ner smör. Servera såsen till biffarna, sparris och färskpotatis.