Biff- och broccoliwok

I en wok ska grönsakerna vara krispiga och nätt och jämnt mjuka. Ta fram den vassa kniven för här ska det gå lätt att strimla och skiva.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 225 g biff - eller oxfilé
  • 1 msk hoisinsås
  • 3 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 150 g broccolibuketter
  • 50 g gurka - 1 bit
  • 0,5 purjolök - 1 bit, ca 15 cm
  • 0,5 spansk peppar (chili) - mild
  • 2 tsk rapsolja

Garnering

  • 1 tsk sesamfrön - rostade
  • 0,5 dl koriander - grovhackad

Till servering

  • ris - (1 dl okokt)

Gör så här

  1. Skär köttet i smala strimlor. Blanda hoisinsås, soja, sesamolja och vinäger. Blanda hälften av marinaden med köttet. Låt marinera ca 10 min.

  2. Koka broccolibuketterna 1–2 min. Skiva gurkan. Snitta, skölj och skär purjolöken i tunna skivor. Kärna ur och strimla pepparfrukten.

  3. Woka köttet i hälften av oljan och lägg över i en skål. Woka gurka, purjolök och pepparfrukt i resten av oljan.

  4. Blanda grönsakerna och köttet. Ringla över resten av såsen. Strö över sesamfrön och koriander. Servera den rykande het med kokt ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!