55555

Vi har gjort vår egna kryddblandning, men vill du göra enklare finns det färdiga rub-kryddor att köpa.

För 10 personer

Ingredienser

500 g biff, utskuren, i bit
2 tsk koriander, mald
2 tsk spiskummin
2 tsk muskovadosocker
1 tsk chipotle chili
1 tsk flingsalt

Satayströssel

2 msk sesamfrön
2 msk kokosflingor
2 dl jordnötter
2 tsk vitlök, torkad
1 tsk koriander, mald
1/2 tsk flingsalt

Sojadippsås

3/4 dl sweet chilisås
1/2 dl soja
1 msk honung, flytande

Tillbehör

180 g mungbönsgroddar
1 ask smörgåskrasse
250 g edamamebönor
100 g tofu

30 minuter

Biff med satayströssel – gör så här:

 

  1. Skär köttet i bitar på längden,  5–6 cm breda. Blanda alla kryddor och rulla köttet i blandningen. Stek biffen runt om ca 5 min, så att bitarna får en fin yta. Vira in i aluminiumfolie och låt köttet vila ca 10 min eller låt det kallna helt.
  2. Satayströssel: Rosta sesamfrön och kokos i en torr stekpanna till fin färg. Hacka jordnötterna. Blanda alla ingredienser.
  3. Dippsås: Blanda ingredienserna.
  4. Skär köttet i tunna skivor. Lägg det i portionsskålar. Toppa med groddar, krasse och bönor. Skär ­tofun i kuber, lägg dem på köttet. Strö över lite av ­satayströsslet. Servera resten av strösslet och dippsåsen vid sidan om.
Fler recept med: Buffémat, Kött, Nötkött, Student