Biff med rödlöksmarmelad och ädelostsmör

Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g utskuren biff - i skivor
  • 2 krm svartpeppar - grovmalen
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk olivolja

Rödlöksmarmelad

  • 3 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk råsocker
  • 2 fikon - torkade

Ädelostsmör

  • 100 g ädelost - Kvibille special
  • 50 g smör

Getostsmör

  • 100 g getost - utan kant
  • 50 g smör
  • 1 msk rosmarin - färsk och grovhackad

Potatissallad med rostade valnötter

  • 700 g potatis - gärna små
  • 50 g valnötter
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 0,5 lime - pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl gräslök - grovt hackad
  • 50 g rucolasallad - i kruka

Gör så här

  1. Ta fram kött, smör och ost så det hinner bli tempererat.

  2. Lökmarmelad: Skala och skiva löken. Fräs den på medelvärme i olivolja ca 10 min, rör då och då. Tillsätt vinäger och råsocker. Koka samman några minuter. Skär fikon i strimlor och tillsätt dem mot slutet. Späd eventuellt med några msk vatten om det verkar torrt.

  3. Ostsmör: Blanda samman ost och smör till båda eller välj ett. Forma till rullar klä in dem i folie och lägg kallt. Strö rosmarin runt getostsmöret innan det rullas in i folie.

  4. Potatissallad: Skrubba potatisen väl med rotborste eller skala. Halvera dem. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten ca 10 min häll av potatisvattnet och låt potatisen svalna något. Rosta under tiden valnötter på medelvärme 5-10 min i en torr stekpanna.

  5. Blanda samman vinäger, limesaft, salt och peppar i en stor skål. Vispa ner olivoljan. Blanda dressingen med den kokta potatisen, valnötter, gräslök och rucola.

  6. Grilla biffarna hastigt på het glöd 1-2 min per sida. Servera direkt med skivat ostsmör, rödlöksmarmelad och potatissallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!