Lövbiff kryddat med lök – gör så här:
- Skala gul lök, rödlök och vitlök, dela dem i halvor och skiva.
- Smält ca 1/3 av smöret och lägg i all lök. Tillsätt vinäger. Låt löken långsamt ”svettas” och bli genomskinlig utan att ta färg, ca 10 min. Rör lite då och då.
- Tomatröra: Skölj bönorna och låt dem rinna av i durkslag. Häll bönor, tomater och finhackad spansk peppar, med eller utan kärnor beroende på hur stark man vill ha tomatröran, i en kastrull. Låt koka upp. Tillsätt paprika, salt och peppar. Hetta upp och lägg i persiljan inför serveringen.
- Hetta upp en stekpanna. Bryn resterande smör och stek lövbiffarna hastigt på båda sidor i den heta pannan. Stek i omgångar så att pannan är het och smöret brynt då köttet läggs i.
- Fördela löken på köttets ena halva, vik över den andra och servera snabbt med tomatröra och bönor.