00000

Recept på biff med bearnaisefluff. Biff med bea är mångas favorit. Här är en variant med grädde som serveras kall. Servera med squashrullar.

För 4 personer

Ingredienser

Biff med bearnaisefluff

4 skivor utskuren biff (à 150 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Sås

2 äggulor
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl vispgrädde
2 msk hackad dragon
2 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

färskpotatis
grillade squashrullar, se recept

25 min

Biff med bearnaisefluff

 

1. Vispa ihop äggulor, vinäger och 1/2 dl grädde. Värm blandningen över vattenbad under vispning tills den tjocknat. Ta krämen åt sidan och låt kallna.

2. Vispa 1 dl grädde till fast skum. Vänd ner den i äggkrämen tillsammans med dragonen. Krydda med salt och peppar.

3. Pensla biffarna med olja och krydda med salt och peppar. Grilla dem direkt över glöden ca 3 min på varje sida. Servera de nygrillade biffarna med sås, potatis och grillade squashrullar.