Biff à la Lindström

Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g nötfärs
  • 10 rödbetor - skivor, inlagda
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 6 äggulor
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk rapsolja

Persiljesmör

  • 0,5 kruka persilja
  • 100 g smör - rumstempererat
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tomatbulgur

  • 4 dl bulgur
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 500 g tomater - i valfri storlek och färg
  • 6 tomater - soltorkade (ca 50 g)
  • 2 salladslökar
  • 1 tsk citronsaft - pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär rödbetorna i små tärningar och blanda alla ingredienser utom rapsolja till färsen.

  2. Forma 4 eller 6 biffar och ruta dem med hjälp av en kniv. Stek biffarna i olja, ca 3 min på varje sida. Köttet får gärna vara rosa i mitten, annars blir det torrt.

  3. Hacka persiljan och blanda med smör, pressad vitlök, salt och peppar. Smörj äggkoppar med lite olja och lägg i små bitar av plastfolie.

  4. Fyll kopparna med smöret och låt stelna i kylen. Lyft upp smöret och lägg det på de varma biffarna före servering så att smöret smälter.

  5. Koka upp vatten, buljongtärning, gurkmeja, vitlök, olivolja och salt. Häll i bulgur och koka 2 min. Ta kastrullen åt sidan, lägg på lock. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 20 min tills den är mjuk.

  6. Halvera tomaterna och skär i bitar. Finstrimla soltorkade tomater och salladslök. Blanda alla ingredienserna till salladen. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!