För 4 - 6 person(er)

Ingredienser

600 g nötfärs
10 rödbetor skivor, inlagda
1 msk dijonsenap
3 msk kapris
6 äggulor
2 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
1 msk rapsolja

Persiljesmör:

0,5 kruka persilja
100 g smör rumstempererat
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Tomatbulgur:

4 dl bulgur
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 krm gurkmeja
1 vitlöksklyfta pressad
1 msk olivolja
1 tsk salt
500 g tomater i valfri storlek och färg
6 tomater soltorkade (ca 50 g)
2 salladslökar
1 tsk citronsaft pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Biff à la Lindström – gör så här:

  1. Skär rödbetorna i små tärningar och blanda alla ingredienser utom rapsolja till färsen.
  2. Forma 4 eller 6 biffar och ruta dem med hjälp av en kniv. Stek biffarna i olja, ca 3 min på varje sida. Köttet får gärna vara rosa i mitten, annars blir det torrt.
  3. Hacka persiljan och blanda med smör, pressad vitlök, salt och peppar. Smörj äggkoppar med lite olja och lägg i små bitar av plastfolie.
  4. Fyll kopparna med smöret och låt stelna i kylen. Lyft upp smöret och lägg det på de varma biffarna före servering så att smöret smälter.
  5. Koka upp vatten, buljongtärning, gurkmeja, vitlök, olivolja och salt. Häll i bulgur och koka 2 min. Ta kastrullen åt sidan, lägg på lock. Låt stå och svälla i rumstemperatur ca 20 min tills den är mjuk.
  6. Halvera tomaterna och skär i bitar. Finstrimla soltorkade tomater och salladslök. Blanda alla ingredienserna till salladen. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.