00000

Recept på Bibimbap med revbensspjäll,sesam, soja och brynt smör. Sätt koreansk smak på revbensspjällen och de blir som nya!

För 4 personer

Ingredienser

1 kilo kokta tjocka revbensspjäll
3 dl jasminris
2 msk smör
1/2 tsk + 2 krm salt
1 krm + 1 krm nymald svartpeppar
4 ägg
1 msk rapsolja
350 g kimchi

Sås

50 g smör
1/2 dl japansk olja
1 tsk risvinäger

Garnering

2 msk sesamfrön
2 msk rostade, salta jordnötter
4 myntakvistar

30 min

Bibimbap med revbensspjäll, sesam, soja och brynt smör

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Plocka köttet från revbensspjällen. Stek köttet i smör. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. Håll varmt.
  3. Stek äggen i olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
  4. Sås: Bryn smöret. Blanda det med soja och vinäger.
  5. Garnering: Rosta sesamfröna i torr panna. Hacka jordnötterna.
  6. Fördela ris, kött, ägg och kimchi på tallrikar. Strö över sesamfrön, jordnötter och mynta. Servera med såsen.