Bibimbap med revbensspjäll, sesam, soja och brynt smör

Recept på Bibimbap med revbensspjäll,sesam, soja och brynt smör. Sätt koreansk smak på revbensspjällen och de blir som nya!
Viktor Westerlind
Ett lättlagat recept på koreansk bibimbap med revbensspjäll, sesam, soja och brynt smör.
Ett lättlagat recept på koreansk bibimbap med revbensspjäll, sesam, soja och brynt smör. Foto: Linda Prieditis

Ingredienser

  • 1 kg revbensspjäll - tjocka, kokta
  • 3 dl jasminris
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 ägg
  • 1 msk rapsolja
  • 350 g kimchi

Sås

  • 50 g smör
  • 0,5 dl japansk olja
  • 1 tsk risvinäger

Garnering

  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk jordnötter - rostade, salta
  • 4 myntakvistar

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Plocka köttet från revbensspjällen. Stek köttet i smör. Krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm peppar. Håll varmt.

  3. Stek äggen i olja. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Sås: Bryn smöret. Blanda det med soja och vinäger.

  5. Garnering: Rosta sesamfröna i torr panna. Hacka jordnötterna.

  6. Fördela ris, kött, ägg och kimchi på tallrikar. Strö över sesamfrön, jordnötter och mynta. Servera med såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!