Betor och kaprismajonnäs

Betor och kaprismajonnäs är en bra smakskominatilon. Betornas milda smak balanseras av majonnäs smaksatt med kapris.
Foto: Jenny Grimsgård

15

  • röd- och gulbetor - gärna små

Kaprismajonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk sherryvinäger
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 dl kapris
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm tabasco

Garnering

  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Ansa stjälkarna på betorna och skölj bort eventuell jord. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt 1 msk salt per liter vatten. Koka upp och sänk sedan värmen. Sjud tills betorna är precis genommjuka.

  2. Majonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i fin stråle under kraftig vispning. Finhacka och blanda ner kaprisen i majonnäsen. Krydda med salt och tabasco.

  3. Gnugga bort skalet från betorna under rinnande kallt vatten. Servera betorna ljumma med kaprismajonnäs. Garnera med vattenkrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!