00000

Betor och kaprismajonnäs är en bra smakskominatilon. Betornas milda smak balanseras av majonnäs smaksatt med kapris.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

15

röd- och gulbetor, gärna små

Kaprismajonnäs:

2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 msk sherryvinäger
2 dl rapsolja
0,5 dl kapris
2 krm salt
0,5 krm tabasco

Garnering:

vattenkrasse

15 minuter + koktid

Betor och kaprismajonnäs – gör så här:

  1. Ansa stjälkarna på betorna och skölj bort eventuell jord. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt 1 msk salt per liter vatten. Koka upp och sänk sedan värmen. Sjud tills betorna är precis genommjuka.
  2. Majonnäs: Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan i fin stråle under kraftig vispning. Finhacka och blanda ner kaprisen i majonnäsen. Krydda med salt och tabasco.
  3. Gnugga bort skalet från betorna under rinnande kallt vatten. Servera betorna ljumma med kaprismajonnäs. Garnera med vattenkrasse.