Betcrostini med vispad citroncrèmefraiche och krasse

Som små färgklickar lyser dessa små snittar upp fint till bubblet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron - finrivet skal + 1 tsk pressad citron
  • 1 krm salt
  • 2 gulbetor
  • 2 rödbetor
  • 2 tsk sherryvinäger
  • 1 msk rapsolja - kallpressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 24 crostini - (Zeta)

Topping

  • 1 pkt smörgåskrasse

Gör så här

  1. Vispa crème fraichen fluffig med elvisp. Blanda i hälften av citron-skalet och citronsaften. Salta.

  2. Skala och skär betorna tunt med potatisskalare. Lägg i var sin skål och blanda med vinäger, olja, salt och peppar. Betorna ska blandas var för sig i olika bunkar, annars färgar de av sig.

  3. Lägg crostini på ett stort fat. Fördela citroncrèmefraiche och hyvlade betor på crostinin.

  4. Klipp över krasse. Toppa med citronskal. Servera med mousserande vin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!