4.14.14.14.14.1

Bet- och ädelostsallad innehåller olika slags betor och björnbär, och toppas med smulad ädelost.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g gul- och rödbetor, blandade
2 polkabetor, små
65 g mangoldskott
250 g björnbär, frysta, lätt tinade
100 g ädelost
1 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar, nymald

Balsamvinägrett:

1 dl olivolja
4 msk balsamvinäger
1 tsk honung, svensk
1 krm salt

20 minuter + koktid

Bet- och ädelostsallad – gör så här:

  1. Koka gul- och rödbetorna för sig tills de är mjuka, ca 30 min. Spola dem under rinnande kallt vatten och gnid av skalet. Skär betorna i klyftor och lägg dem var för sig
    i två skålar.
  2. Skala polkabetorna och skiva dem tunt, gärna på mandolin.
  3. Vinägrett: Vispa ihop alla ingredienserna. Krydda med salt.
  4. Blanda 1–2 msk vinägrett med mangoldskotten och lägg på ett fat. Fördela gul– och rödbetsklyftor ovanpå och garnera med polkabetor och björnbär. Smula över osten och skeda över lite vinägrett. Strö över flingsalt och peppar och servera med resterande vinägrett.