40 min + 20 min jäsning
Glass-sandwich med jordgubbar och jordnötssmör – gör så här:
- Rårörda jordgubbar: Halvtina och halvera jordgubbarna om de är stora. Lägg dem i en skål och strö över sockret. Låt stå 1–2 timmar i rumstemperatur. Rör om så att sockret smälter.
- Våfflor: Smält smöret i en kastrull och häll i vatten och mjölk. Värm till fingervarmt, 37°. Smula jästen i en bunke. Dela äggen. Häll vätskan över jästen och tillsätt äggulor och de torra ingredienserna. Vispa ihop till en jämn smet.
- Vispa äggvitorna till fast skum. Vänd ner dem i smeten. Täck bunken med plastfolie och låt smeten jäsa i rumstemperatur 15–20 min.
- Pensla eventuellt våffeljärnet med smör och grädda våfflor i omgångar tills de är gyllenbruna.
- Bred jordnötssmör på våfflorna och lägg på rårörda jordgubbar och vaniljglass.