Bearnaisesmör

Den klassiska smaksättningen dragon/ vinäger/lök är alltid suverän till en grillad köttbit.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g smör - mjukt
  • 5 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 dl gul lök - mycket finhackad
  • 2 tsk dragon - smulad, torkad
  • 1 tsk vitpeppar - finkrossad
  • 2 tsk kalvfond - koncentrerad
  • 2 krm salt
  • 1 dl persilja - finhackad

Gör så här

  1. Blanda vinäger, lök, dragon, peppar och kalvfond i en kastrull och koka ihop det tills nästan all vätska kokat in. Låt svalna.

  2. Blanda samtliga ingredienser med smöret. Rulla in smöret i folie och förvara det i kylen eller frysen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!