I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Bearnaisesås är en klassiker som aldrig går ur tiden. Ett måste till grillat och är lika god till kött som till kyckling.

För 4 personer

Ingredienser

1 msk vinäger
2 msk Bong Touch of Taste Schalottenlöksfond
2 msk vatten
1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk)
1/2 msk vitpepparkorn, hela
300 g smör
3 ägg
1 msk hackad färsk dragon
salt
cayennepeppar

Bearnaisesås

 

1. Blanda vinäger, schalottenlöksfond samt vatten i en kastrull tillsammans med dragon, vitpepparkorn. Koka ihop, reducera, till ungefär hälften.
2. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra bort kastrullen från värmen, men håll smöret varmt.
3. Sila ner vinägerreduktionen i en ny kastrull. Vispa ner 3 äggulor. Sätt kastrullen i ett vattenbad med småkokande vatten. Vispa tills såsen tjocknar.
4. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning, undvik bottensatsen.
5. Strö i hackad dragon och hackad persilja, smaka av med salt och cayennepeppar.