Bearnaisesås

Bearnaisesås är en klassiker som aldrig går ur tiden. Ett måste till grillat och är lika god till kött som till kyckling.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Bong Touch of Taste

Bearnaisesås

 

1. Blanda vinäger, schalottenlöksfond samt vatten i en kastrull tillsammans med dragon, vitpepparkorn. Koka ihop, reducera, till ungefär hälften.
2. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra bort kastrullen från värmen, men håll smöret varmt.
3. Sila ner vinägerreduktionen i en ny kastrull. Vispa ner 3 äggulor. Sätt kastrullen i ett vattenbad med småkokande vatten. Vispa tills såsen tjocknar.
4. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning, undvik bottensatsen.
5. Strö i hackad dragon och hackad persilja, smaka av med salt och cayennepeppar.

Recept från