Bearnaisesås med svart trumpetsvamp

Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 tsk dragon
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk schalottenlök - finhackad
  • 3 msk vatten
  • 5 vitpepparkorn - krossade
  • 150 g smör
  • 3 äggulor
  • 1 msk persilja - hackad
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 100 g trumpetsvamp - färsk (75 g förvälld)
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Koka upp dragon, vinäger, lök, vatten och peppar och koka ihop tills hälften av vätskan återstår.

  2. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan.

  3. Häll äggulorna i en ren kastrull. Sila över vinägerlagen under kraftig vispning. Ställ kastrullen i vattenbad över värme. Vispa kontinuerligt till en tjock kräm. 4.Ta kastrullen ur vattenbadet och tillsätt smöret i en fin stråle under fortsatt vispning. Se eventuellt till att bottensatsen inte kommer med. Smaksätt med persilja, salt och peppar.

  4. Rensa och grovhacka svampen, fräs den hastigt i 1 msk smör och vänd ner i bearnaisen. Späd ev med lite vatten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!