Bearnaisesås med chili

En upphottad bearnaise där chili och rökarom ger en god smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 4 persiljestjälkar
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 äggulor
  • 150 g smör
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk persilja - finhackad
  • 1 msk dragon
  • 2 krm salt
  • 1 krm hickory liquid smoke

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med persiljestjälkar, vatten och vinäger. Låt koka ca 3 min, tills ca 2 msk återstår. Sila och blanda med äggulorna i en ren kastrull.

  2. Smält smöret i en annan kastrull och ställ åt sidan.

  3. Värm ägguleblandningen på medelvärme under kraftig vispning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret, lite i taget. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och vispa kraftigt till en pösig sås. Ställ återigen kastrullen åt sidan.

  4. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner chili, persilja, dragon, salt och liquid smoke i bearnaisen. Servera såsen ljummen eller rumstempererad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!