Bearnaisesås med chili
Ingredienser
- 1 schalottenlök
- 4 persiljestjälkar
- 1 dl vatten
- 2 msk vitvinsvinäger
- 3 äggulor
- 150 g smör
- 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
- 2 msk persilja - finhackad
- 1 msk dragon
- 2 krm salt
- 1 krm hickory liquid smoke
Gör så här
-
Skala och hacka löken. Lägg den i en kastrull tillsammans med persiljestjälkar, vatten och vinäger. Låt koka ca 3 min, tills ca 2 msk återstår. Sila och blanda med äggulorna i en ren kastrull.
-
Smält smöret i en annan kastrull och ställ åt sidan.
-
Värm ägguleblandningen på medelvärme under kraftig vispning tills den börjar tjockna. Ta kastrullen åt sidan och vispa i smöret, lite i taget. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och vispa kraftigt till en pösig sås. Ställ återigen kastrullen åt sidan.
-
Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner chili, persilja, dragon, salt och liquid smoke i bearnaisen. Servera såsen ljummen eller rumstempererad.