Bearnaisesås

Bearnaisesås som är lätt att lyckas med och fantastiskt god. Såsen lär ha anknytning till franska provinsen Béarn. Lyfter köttet till en riktig festmiddag.

Bearnaisesås – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Blanda lök, vinäger, vatten och dragon i en liten kastrull.
  3. Sjud blandningen 2 min utan lock, på låg värme. Sila.
  4. Smält smöret på låg värme. Dra kastrullen från plattan och låt proteinet (ljust skikt) sjunka till botten. Håll varmt.
  5. Vispa ihop vinägeravkok och äggulor.
  6. Ställ kastrullen i vattenbad. Tillsätt smöret lite i taget under kraftig vispning. Vispa tills såsen tjocknat.
  7. Ta kastrullen ur vattenbadet och salta.
  8. Servera genast eller värm försiktigt i vattenbad precis före servering.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från