Bea-crème fraiche

00000

Recept på bea-crème fraiche. Crème fraichen passar till både kycklingpatén och fläskfilén.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

4 dl crème fraiche
1 bananschalottenlök
2 msk smör
2 krm curry
1 dl vitvinsvinäger
2 msk dragon
1 tsk salt
0,5 tsk strösocker
1 krm cayennepeppar

15 minuter

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör ca 3 min. Tillsätt curryn och fräs ytterligare ca 30 sekunder. Häll över vinägern, låt koka tills nästan all vinäger kokat bort. Låt blandningen kallna.
  2. Vispa crème fraichen fluffig med elvisp. Blanda i lökblandningen. Tillsätt smulad dragon. Krydda med salt, socker och peppar.

 

Fler recept med: Buffémat, Fest, Övrigt, Sås och marinad