BBQ-sås

Lättgjord, hållbar och god BBQ-sås. En sås man kan ha till hands hela grillsäsongen.
Charlotte Jenkinson
Foto: Ulf Svensson

BBQ-sås

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 burk tomater - hela (400 g)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 3 msk rårössocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk worcestershiresås
  • 2 tsk chipotlesås
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Stek lök och vitlök ca 2 min.

  2. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt såsen koka ca 10 min.

  3. Häll upp såsen i en skål med höga kanter och mixa den slät med en mixerstav. Du kan också köra den i en matberedare eller mixer. Låt såsen kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!