00000

Den här bbq-såsen passar som glaze till revbenen men även som sås till resten av grillbuffén.

För 8 dl

Ingredienser

1 lök, gul
1 morot
2 vitlöksklyftor
50 g stjälkselleri
1 chili, t ex spansk peppar, röd
1 msk smör
1 burk tomater, krossade (400 g)
0,5 dl ättiksprit, (12 %)
0,5 dl strösocker
2 msk tomatpuré
2 msk liquid smoke
3 kryddnejlikor, hela
1 apelsin, rivet skal
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Bbq-sås till revbensspjäll – gör så här:

  1. Skala och hacka lök, morot och vitlök. Ansa och hacka sellerin. Kärna ur och hacka chilin.
  2. Fräs hacket i smör ca 3 min. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka under lock ca 25 min.
  3. Mixa såsen slät med mixerstav och låt kallna.