BBQ-sås

En lättlagad klassisk BBQ-sås ­baserad på tomat.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 ancho chili - torkad
  • 1 lök - gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk tomater - krossade 400 g
  • 1 dl vatten
  • 3 msk farinsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin - mald
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg en torkad anchochili i ljummet vatten. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Fräs löken och den blötlagda chilin i olivolja ca 3 min. Tillsätt en burk krossade tomater, vatten, farinsocker, rödvinsvinäger, tomatpuré, mald spiskummin, salt och nymald svartpeppar.

  3. Låt såsen koka utan lock ca 10 min. Mixa slät med mixerstav och låt kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!