00000

BBQ-såsen har ett amerikanskt ursprung med originalnamnet ”Mad Dog’s BBQ Sauce”. Gott till både fläsk-, nöt- och kycklingkött. Pensla på lite av såsen mot slutet av grillningen och servera resten till. Av en sats blir det ca 7 dl sås. Den håller sig en vecka i kylen.

För 1 sats(er)

Ingredienser

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk farinsocker
1,5 dl tomatpuré
400 g tomater, krossade
0,5 dl vitvinsvinäger
1 dl mörk sirap
0,5 dl worchestersås
1 msk senapspulver
1 msk oregano
1 tsk timjan
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

BBQ-sås – gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olivolja tills den
    blir genomskinlig.
  2. Tillsätt övriga ingredienser koka upp och sjud sedan såsen på svag värme i 15 minuter. Var försiktig, det kan lätt stänka från den varma tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Förvara såsen i kyl, den går också bra att frysa. Servera såsen kall eller rumstempererad.
Fler recept med: Amerikanskt, Sås och marinad