BBQ-pizza

Recept på BBQ-pizza. Perfekt barnvänlig pizza till vardag eller fest. Hyvlade rotfrukter ger gott tuggmotstånd till pizzan.
Hyvlade rotfrukter
ger gott tuggmotstånd till pizzan.
Hyvlade rotfrukter ger gott tuggmotstånd till pizzan. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 pizzabotten - färdig, köpt eller hemgjord, se recept
  • 1 dl bbq-sås
  • 2 dl ost - riven
  • 8 köttbullar - eller annat kött, pulled pork eller korv
  • 0,5 paprika
  • 1 dl majs - tinad fryst eller från burk
  • oregano

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Bred ut BBQ-såsen på pizzabottnen. Strö över hälften av osten.

  2. Halvera köttbullarna. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

  3. Fördela köttbullar, paprika och majs på pizzan och strö över re-sterande ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Tips! Fruktskålen är också ett bra ställe att botanisera i. Banan är en pizzaklassiker till skinka eller currykyckling.

Gör så här

  1. Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen med vattnet. Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta till en smidig deg. Tillsätt olja, salt och resterande mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 5 min i maskin. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.

  2. Dela degen i fyra bitar. Platta eller kavla ut fyra tunna rundlar. Lägg rundlarna på två smorda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

  3. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler under bakduk. Förpacka bottnarna i plastfolie eller fryspåse och lägg i frysen.

Pizzabottnar

10 minuter + 1 timme jäsning + 12 minuter i ugn

Förberedda pizzabottnar i frysen minskar vardagsstressen.

Till 4 bottnar, ca 25 cm diameter:

3 1/2 dl vatten

25 g jäst

7–8 dl vetemjöl special (420–480 g)

2 msk olivolja

1 tsk salt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!