10 minuter + 15 minuter i ugn
BBQ-pizza – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Bred ut BBQ-såsen på pizzabottnen. Strö över hälften av osten.
- Halvera köttbullarna. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
- Fördela köttbullar, paprika och majs på pizzan och strö över re-sterande ost. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Tips! Fruktskålen är också ett bra ställe att botanisera i. Banan är en pizzaklassiker till skinka eller currykyckling.
Tips! Stor pizzaspade
Det här är den bästa presenten till den som ofta gör pizza. Viks enkelt ihop efter användning. Köps här!
Pizzabottnar
10 minuter + 1 timme jäsning + 12 minuter i ugn
Förberedda pizzabottnar i frysen minskar vardagsstressen.
Till 4 bottnar, ca 25 cm diameter:
- 3 1/2 dl vatten
- 25 g jäst
- 7–8 dl vetemjöl special (420–480 g)
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen med vattnet. Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta till en smidig deg. Tillsätt olja, salt och resterande mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 5 min i maskin. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
- Dela degen i fyra bitar. Platta eller kavla ut fyra tunna rundlar. Lägg rundlarna på två smorda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.
- Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler under bakduk. Förpacka bottnarna i plastfolie eller fryspåse och lägg i frysen.