00000

Använd gärna en barbecuesås med rökig smak, t ex Sweet Baby Ray.

För 10 personer

Ingredienser

1 kg kycklinglårfiléer
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
2 dl bbq-sås

Coleslaw

1/4 vitkål (250 g)
1/2 lök gul
1 äpple eller 1/2 dl krossad ananas
1/2 tsk kummin hel
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Garnering

2 endiver röda
1 romansallad

45 min + 10 min i ugnen

BBQ-kycklingspett med krämig coleslaw

Gör så här:

1. Coleslaw: Ansa och strimla kålen på mandolin. Skala och finhacka löken. Kärna ur och fintärna äpplet. Krossa kumminen i en mortel. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.

2. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklinglårfiléerna i 3–4 strimlor vardera. Trä upp dem på 40 korta grillspett. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar, pensla över barbecuesåsen. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 10 min. Låt kallna.

3. Plocka bladen av endivsalladen och strimla romansalladen. Fördela i portionsglas eller på ett fat. Lägg på coleslaw. Toppa med kycklingspetten.

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!
395 kr, 339 för prenumerant.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Övrigt