BBQ-kycklingspett med krämig coleslaw

Använd gärna en barbecuesås med rökig smak, t ex Sweet Baby Ray.
Elisabeth Johansson
Recept på BBQ-kycklingspett med krämig coleslaw
Recept på BBQ-kycklingspett med krämig coleslaw Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl bbq-sås

Coleslaw

  • 0,25 vitkål - (250 g)
  • 0,5 lök - gul
  • 1 äpple - eller 1/2 dl krossad ananas
  • 0,5 tsk kummin - hel
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 2 endiver - röda
  • 1 romansallad

Gör så här

  1. Coleslaw: Ansa och strimla kålen på mandolin. Skala och finhacka löken. Kärna ur och fintärna äpplet. Krossa kumminen i en mortel. Blanda alla och krydda med salt och peppar.

  2. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklinglårfiléerna i 3–4 strimlor vardera. Trä upp dem på 40 korta grillspett. Lägg spetten på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar, pensla över barbecuesåsen. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 10 min. Låt kallna.

  3. Plocka bladen av endivsalladen och strimla romansalladen. Fördela i portionsglas eller på ett fat. Lägg på coleslaw. Toppa med kycklingspetten.

Här köper du den bästa mandolinen med keramiskt blad från Kyocera!

395 kr, 339 för prenumerant.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!