BBQ-glaserade kycklingspett

BBQ-glaserade kycklingspett är smakrika och goda. BBQ-glazen räcker till mer kyckling men är svår att göra mindre av. Den håller i kylen ca 2 veckor.
Mattias Larsson
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk salt

Glaze

  • 1 chipotle (torkad chilifrukt) - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl tomater - passerade
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Glaze: Hacka chipotlechilin. Skala och finhacka vitlöken. Fräs chili och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka utan lock ca 5 min. Mixa glazen slät med mixerstav. Låt kallna.

  2. Putsa och skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Trä upp kycklingbitarna på åtta spett. Pensla dem med olja och strö på salt.

  3. Grilla kycklingspetten runt om på medeltemperatur ca 4 min på varje sida, tills de är genomgrillade. Pensla med glaze och grilla ytterligare ca 30 sekunder på varje sida.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!