BBQ-glaserade kycklingspett
Ingredienser
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk salt
Glaze
- 1 chipotle (torkad chilifrukt) - liten
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk rapsolja
- 1 dl tomater - passerade
- 1 dl farinsocker
- 0,5 dl rödvinsvinäger
- 0,5 tsk salt
Gör så här
-
Glaze: Hacka chipotlechilin. Skala och finhacka vitlöken. Fräs chili och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka utan lock ca 5 min. Mixa glazen slät med mixerstav. Låt kallna.
-
Putsa och skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Trä upp kycklingbitarna på åtta spett. Pensla dem med olja och strö på salt.
-
Grilla kycklingspetten runt om på medeltemperatur ca 4 min på varje sida, tills de är genomgrillade. Pensla med glaze och grilla ytterligare ca 30 sekunder på varje sida.