55555

BBQ-filé med risnudelsoppa smaksätt med Five spice som är en kinesisk kryddblandning som innehåller anis, fänkål, svartpeppar, kanel och ­ingefära.  

För 4 personer:

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 tsk sesamolja
1 tsk korianderfrön, krossade
1 tsk Five spice, (kinesisk kryddblandning)
1 tsk salt
2,5 liter vatten
5 hönsbuljongtärningar
150 g risnudlar
50 g enokisvamp, eller shiitake
2 salladslökar
1 msk misopasta
2 tsk soja, japansk
1 kruka koriander

Tillbehör:

sesamolja

20 minuter + 20 minuter i ugn

BBQ-filé med risnudelsoppa – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Putsa filén, gnid in den med sesamolja, krossade korianderfrön, Five spice och salt.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, till 68° innertemperatur. Täck köttet med aluminiumfolie och låt vila ca 5 min. Skär det sedan i tunna skivor.
  4. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt nudlar och svamp och koka ca 2 min. Ansa och strimla salladslöken. Vispa i misopasta och soja.
  5. Fördela soppan i skålar. Toppa med fläskfilé, salladslök och koriander. Droppa i sesamolja. Servera.