1. Skär ett par snitt i kanterna på köttet, så att det inte kupar sig vid grillning. Pensla dem med grillsåsen. Låt stå framme ca 20 min.
2. Skrubba potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av. Skär potatisen i skivor.
3. Låt jalapeño och majs rinna av. Hacka jalapeñon. Varva potatis, jalapeño och majs i en skål. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över potatisen.
4. Grilla biffarna i grillpanna eller på utegrill ca 2 min per sida. Servera de nygrillade biffarna med potatissalladen. Servera gärna med halverade tomater som grillats intill biffarna några minuter.
BBQ-biff med het majs- och potatissallad
Inlagd jalapeño hittar du i tex–mexsortimentet i din livsmedelsbutik. De ger potatissalladen både smak och hetta.
För 4 person(er)
Ingredienser
4 | biffar, utskurna, á 250 g |
3 msk | grillsås, med hickorysmak |
1 kg | potatis, färsk |
1 dl | jalapeño, inlagd |
340 g | majs |
0,5 dl | solrosolja |
1 msk | vitvinsvinäger |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, grovmald |
Tillbehör
1 knippa | tomater, grillade |