Basilikaströssel och fluffig vanilj till jordgubbar

Recept på basilikaströssel och fluffig vanilj till jordgubbar. Vaniljkrämen här kallas ibland råkräm eftersom den inte är kokt som traditionell vaniljkräm. Smakar ljuvligt!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 0,5 vaniljstång
  • 1 äggula
  • 0,5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde

Basilikaströssel

  • 0,5 dl strösocker
  • 6 basilikablad

Tillbehör

  • 1 l jordgubbar

Gör så här

  1. Halvera vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa äggula, vaniljfrön, florsocker och grädde till ett fluffigt skum med elvisp.

  2. Mortla basilika och socker till ett grönt strössel. Strö strösslet över jordgubbarna och servera med vaniljkrämen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!