00000

Hittar du inte vaktelägg går det bra att pochera små hönsägg och servera till. 

För 4 personer:

Ingredienser

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
5 dl vatten
1 dl vispgrädde
0,5 dl vitt vin, torrt
2 msk grönsaksfond, konc
1 krm salt
2 msk majsstärkelse, Maizena
1 kruka basilika

Tillbehör:

8 vaktelägg
8 crostini

20 minuter

Basilikasoppa med pocherat vaktelägg – gör så här:

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg den i en kastrull och häll på vatten, grädde och vin. Tillsätt fond och salt och koka upp. Sjud under lock ca 5 min.
  2. Ägg: Koka upp 5 dl vatten med 1 tsk ättika och 2 krm salt. Knäck äggen, ett i taget, i en liten kopp. Låt dem försiktigt glida ner i vattnet och sjud ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av.
  3. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa ner i soppan. Låt koka upp. Lägg basilikan i soppan, både blad och stjälkar, och mixa med mixerstav.
  4. Lägg äggen på crostini. Servera till soppan.

Foto Helén Pe 5/17

 

Fler recept med: Fredagsmat, Soppa, Vegetariskt