00000

Recept på basilikasoppa med mozzarellahjärtan. Pepparkaksmått används för att trycka ut hjärtan i osten. Lägg dem försiktigt i soppan så flyter de.

För 4 person(er)

Ingredienser

3 potatisar medelstora
1 vitlök klyfta, finhackad
1 msk smör
9 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
1 basilika kruka
1 dl parmesan riven
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar

Garnering

125 g mozzarellaost
4 basilikablad

Basilikasoppa med mozzarellahjärtan – gör så här:

  1. Skala och tärna potatisen. Stek vitlöken glansig i smör i en stor kastrull. Häll i potatisbitarna och låt dem fräsa med utan att ta färg.
  2. Häll i grönsaksbuljongen och sjud ca 15 min, med lock tills potatisen är mjuk. Mixa till puré med stavmixer (eller i matberedare). Tillsätt grädde och koka upp soppan.
  3. Plocka av alla bladen från en basilikaplanta, spara några till garnering, och lägg resten i en mortel. Gnid sönder bladen med mortelstöten så att den gröna klorofyllen kommer ut.
  4. Häll basilikamoset och parmesanosten i soppan och blanda. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skär mozzarellaosten i skivor. Tryck ut hjärtan med pepparkaksmått eller skär ut hjärtan med kniv. Lägg ner mozzarellahjärtan att flyta i soppan. Strö över några hela basilikablad och servera.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa