Basilikasoppa med mozzarellahjärtan

Recept på basilikasoppa med mozzarellahjärtan. Pepparkaksmått används för att trycka ut hjärtan i osten. Lägg dem försiktigt i soppan så flyter de.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 potatisar - medelstora
  • 1 vitlök - klyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 9 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 basilika - kruka
  • 1 dl parmesan - riven
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Garnering

  • 125 g mozzarella
  • 4 basilikablad

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen. Stek vitlöken glansig i smör i en stor kastrull. Häll i potatisbitarna och låt dem fräsa med utan att ta färg.

  2. Häll i grönsaksbuljongen och sjud ca 15 min, med lock tills potatisen är mjuk. Mixa till puré med stavmixer (eller i matberedare). Tillsätt grädde och koka upp soppan.

  3. Plocka av alla bladen från en basilikaplanta, spara några till garnering, och lägg resten i en mortel. Gnid sönder bladen med mortelstöten så att den gröna klorofyllen kommer ut.

  4. Häll basilikamoset och parmesanosten i soppan och blanda. Smaka av med salt och peppar.

  5. Skär mozzarellaosten i skivor. Tryck ut hjärtan med pepparkaksmått eller skär ut hjärtan med kniv. Lägg ner mozzarellahjärtan att flyta i soppan. Strö över några hela basilikablad och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!