Basilikagravad lax med sardeller, kapris och parmesanyoghurt

En lättgravad lax där man använder mindre mängd av både salt och socker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé - med skinn (som varit fryst minst 2 dygn)
  • 2 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 krukor basilika
  • 100 g parmesan
  • 50 g sardeller
  • 20 cocktailkapris
  • 1 gemsallad - (ca 150 g) ask
  • 1 tsk olivolja

Parmesanyoghurt

  • 3 dl matyoghurt
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 3 dl parmesan - finriven
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Gnid in laxen med salt, socker, peppar och hackad basilika. Låt grava ca 24 timmar i kylskåpet.

  2. Skär laxen i tunna skivor och lägg upp på fat.

  3. Strö över hyvlad parmesanost, sardeller, kapris, sallad och olivolja.

  4. Blanda ihop ingredienserna till yoghurten och servera i en skål bredvid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!