Basilikadoftande pastasås

Riktig italiensk pastasås med basilika som smaksättare. Koka inte den färska basilikan, då förändras smaken till det sämre.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 port spaghetti
  • 1 burk tomater - hela, 400 g
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk basilikaolja - (eller 1 dl färsk basilika)
  • 1 st gul lök - liten, finhackad
  • 1 tsk soja - kinesisk

Tillbehör

  • parmesan - färskriven
  • svartpeppar - nymald
  • basilikablad - (ev)

Gör så här

  1. Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i löken och fräs den mjuk på svag värme ca 5 min. Tillsätt tomaterna med sitt spad och krydda med soja.

  2. Koka upp och sjud på svag värme under lock ca 10 min. Rör om någon gång under tiden.

  3. Smaksätt tomatsåsen med salt och basilikaolja eller färsk basilika som strimlas och blandas med olivoljan.

  4. Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet. Tänk på att salta rikligt i pastavattnet.

  5. Servera pastan med tomatsåsen, nyriven parmesanost och nymald svartpeppar. Garnera ev med basilikablad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!