Basilikabröd med soltorkade tomater

Goda sommarbröd till grillat!

Basilikabröd med soltorkade tomater

 

1. Skär tomaterna i bitar. Hacka basilikan. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och olja.Arbeta in mjölet lite i taget till en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakningen. Blanda i tomater och basilika i degen. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i två bitar. Forma till längder och dela dem i 36 bitar. Forma till runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk. Sätt ugnen på 200°.
4. Pensla bröden med lätt uppvispat ägg. Klipp ett kors i bröden. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Recept från