Basilika- och flädermarinerad kyckling

Recept på kycklingfilé i basilika- och flädermarinerad. En lättlagad rätt som går bra att laga till många. Receptet går att dubblera flera gånger om.
Mattias Larsson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 800 g kycklingfilé - med skinn
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja

Marinad

  • 0,5 dl flädersaft - konc
  • 0,5 dl citron - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl basilika - finstrimlad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Krydda kycklingfiléerna med salt och stek dem med skinnsidan ner i olja i en stekpanna 4–5 min. Vänd och stek dem på den andra sidan ca 3 min.

  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt filéerna vila på en skärbräda ca 5 min innan de skärs i skivor.

  3. Marinad: Blanda alla ingredienser och häll den över kycklingen. Kycklingen kan serveras både varm och kall.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!