4.24.24.24.24.2

Recept på kycklingfilé i basilika- och flädermarinerad. En lättlagad rätt som går bra att laga till många. Receptet går att dubblera flera gånger om.

För 10 personer på buffé:

Ingredienser

800 g kycklingfilé, med skinn
1 tsk salt
2 msk olivolja

Marinad:

0,5 dl flädersaft, konc
0,5 dl citron, pressad
2 msk olivolja
1 dl basilika, finstrimlad

15 minuter + 30 minuter i ugn

Basilika- och flädermarinerad kyckling – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125° varmluft. Krydda kycklingfiléerna med salt och stek dem med skinnsidan ner i olja i en stekpanna 4–5 min. Vänd och stek dem på den andra sidan ca 3 min.
  2. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt filéerna vila på en skärbräda ca 5 min innan de skärs i skivor.
  3. Marinad: Blanda alla ingredienser och häll den över kycklingen. Kycklingen kan serveras både varm och kall.
Fler recept med: Buffémat, Kyckling och fågel