Basilika- och citrontoppad fisk
Servera gärna rött råris till fisken. Det röda råriset från Italien har vacker färg och en härligt nötig smak. Säljs bland annat i hälsokosten under namnet Biofood.
Ingredienser
- 2 hokifiléer - - eller sej (á 100 g)
- 0,5 citron
- 0,5 rödlök - (40 g)
- 0,5 basilika - kruka
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 dl pistaschnötter - skalade
- 1 msk olivolja
- 0,5 tsk gourmetsalt
- 1 krm svartpeppar
Tillbehör
- 300 g råris - kokt, gärna rött
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°.
-
Skala citronen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Skala och skiva rödlöken fint i halvmånar.
-
Hacka basilika, vitlök och pistaschnötter.
-
Rör ihop blandningen och tillsätt olivolja, salt och peppar.
-
Vänd fisken i blandningen och lägg på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen i 15–20 minuter tills fisken är färdig.
-
Servera gärna råris till fisken.