Basilika- och citrontoppad fisk

Servera gärna rött råris till fisken. Det röda råriset från Italien har vacker färg och en härligt nötig smak. Säljs bland annat i hälsokosten under namnet Biofood.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 hokifiléer - - eller sej (á 100 g)
  • 0,5 citron
  • 0,5 rödlök - (40 g)
  • 0,5 basilika - kruka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl pistaschnötter - skalade
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 300 g råris - kokt, gärna rött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Skala citronen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Skala och skiva rödlöken fint i halvmånar.

  3. Hacka basilika, vitlök och pistaschnötter.

  4. Rör ihop blandningen och tillsätt olivolja, salt och peppar.

  5. Vänd fisken i blandningen och lägg på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen i 15–20 minuter tills fisken är färdig.

  6. Servera gärna råris till fisken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!