1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala citronen med kniv och skär ut hinnfria klyftor. Skala och skiva rödlöken fint i halvmånar.
3. Hacka basilika, vitlök och pistaschnötter.
4. Rör ihop blandningen och tillsätt olivolja, salt och peppar.
5. Vänd fisken i blandningen och lägg på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen i 15–20 minuter tills fisken är färdig.
6. Servera gärna råris till fisken.
Basilika- och citrontoppad fisk
Servera gärna rött råris till fisken. Det röda råriset från Italien har vacker färg och en härligt nötig smak. Säljs bland annat i hälsokosten under namnet Biofood.
För 2 person(er)
Ingredienser
2 | hokifiléer, - eller sej (á 100 g) |
0,5 | citron |
0,5 | rödlök, (40 g) |
0,5 | basilika, kruka |
1 | vitlöksklyfta |
0,5 dl | pistaschnötter, skalade |
1 msk | olivolja |
0,5 tsk | gourmetsalt |
1 krm | svartpeppar |
Tillbehör
300 g | råris, kokt, gärna rött |