Bärtartlett La Villa

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

Bärtartlett La Villa

Ugn: 225 grader
1/Arbeta ihop smör och mjöl till en smuldeg för hand eller i matberedaren. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i plastfilm i kylen cirka en timme.

2/Kavla ut degen och klä små tartelettformar. Nagga botten. Vik en smal folieremsa över kanten och ställ i kyl eller frys 10 minuter.

3/Grädda bottnarna mitt i ugnen cirka 15 minuter. Ta bort folien efter 5 minuter.

4/Mixa 1/3 av hallonen till puré och passera den genom en sil. Smaka av med socker. Gör i ordning vaniljkrämen.

5/Skiva jordgubbarna tunt. Fördela vaniljkrämen i bottnarna och lägg jordgubbarna runtom. Fyll mitten med färska hallon och skeda sist hallonpuré över. Garnera fatet vackert innan gästerna serveras anrättningen.

Recept från