I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

00000

Smakrik köttfärssås som passar utmärkt till hela familjen. Här är enkla receptet på hur du lyfter smaken på din vardagsfavorit.

För 4

Ingredienser

Bolognese

400 g blandfärs
1 lök, gul
1 morot, finhackad
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk olivolja
3 msk tomatpuré
400 g tomater, krossade
1 dl vatten, kallt
2 msk kalvfond, Bong Touch of Taste eller Ekologisk Köttfond
2 tsk oregano, torkad
1 krm timjan, torkad
1 lagerblad
svartpeppar efter smak, grovmalen

GÖR SÅ HÄR:

1. Finhacka lök och morot så fint du kan. Fräs mjukt utan att det tar färg i olivoljan.
2. Riv ner vitlöksklyfta och tillsätt kryddorna. Låt fräsa med en minut.
3. Tillsätt köttfärs, lite i taget så att det bryns och inte kokar.
4. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med.
5. Häll i kalvfond, vatten och krossad tomat.
6. Låt puttra under lock i minst 20 minuter till en simmig konsistens.
7. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.