Variera bärkakan med t ex hallon, blåbär eller krusbär.

För 6 person(er)

Ingredienser

2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk kanel mald
1 tsk vaniljsocker
1 dl rapsolja
0,5 l bär t ex urkärnade körsbär och jordgubbar
50 g hasselnötter mixade eller finhackade

Garnering:

florsocker

Tillbehör:

vaniljglass

Bärkaka med kanel

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Tillsätt oljan. Vänd ner bär och nötter.
  3. Häll smeten i 6 smorda och bröade portionsformar, à ca 2  dl.  Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
  4. Servera de ljumma kakorna överpudrade med florsocker och en sked vaniljglass.