Bärkaka med kanel

Variera bärkakan med t ex hallon, blåbär eller krusbär.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 l bär - t ex urkärnade körsbär och jordgubbar
  • 50 g hasselnötter - mixade eller finhackade

Garnering

  • florsocker

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten. Tillsätt oljan. Vänd ner bär och nötter.

  3. Häll smeten i 6 smorda och bröade portionsformar, à ca 2  dl.  Grädda mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Servera de ljumma kakorna överpudrade med florsocker och en sked vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!