Bärgazpacho med lime och mynta

Recept på bärgazpacho med lime och mynta. Låt bären tina något, det blir bäst om de är lite halvtinade innan de mixas.
Bärgazpacho med lime och mynta
Bärgazpacho med lime och mynta Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 1 lime
  • 250 g trädgårdsbär - frysta (hallon, blåbär, björnbär)
  • 250 g jordgubbar - frysta
  • 15 myntablad
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk vatten
  • 2 tsk rom - mörk (kan uteslutas för alkoholfritt alternativ)
  • 20 g choklad - vit

Gör så här

  1. Riv zest (eller riv skalet fint) från 
1 lime och pressa ut saften.

  2. Mixa i en blender eller med en stavmixer bär, limezest, limesaft, mynta, socker och vatten. Smaksätt ev med rom.

  3. Hyvla vit choklad till garnering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!