Bärdessert med knaprigt smulströ

Ovanpå den krämiga bottnen läggs en blandning av färska bär och någon frukt som ger sötma. Vi har använt hallon, blåbär, jordgubbar och mango. Lätt tinade vinbär fungerar också fint.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 l bär - blandade
  • 1 mango
  • 1 dl kondenserad mjölk
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk lime - pressad

Smulströ

  • 50 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl råsocker
  • 1 tsk limeskal - rivet

Gör så här

  1. Smulströ: Sätt ugnen på 200°. ­Blanda smör, havregryn och socker på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden. Blanda smulet med lime­skal och låt kallna. Använd 1 1/2 dl av ströet, ­spara resten i en burk med lock och använd som müsli eler strö på glass.

  2. Blanda kondenserad mjölk och ­yoghurt. Smaksätt med limesaft. ­Fördela smeten i glas.

  3. Rensa bären och skär dem eventuellt i mindre bitar. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar.

  4. Fördela bär, frukt och smulströ i ­glasen och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!