Bärdessert med knaprigt smulströ

Ovanpå den krämiga bottnen läggs en blandning av färska bär och någon frukt som ger sötma. Vi har använt hallon, blåbär, jordgubbar och mango. Lätt tinade vinbär fungerar också fint.

15 min + 10 min i ugnen

1. Smulströ: Sätt ugnen på 200°. ­Blanda smör, havregryn och socker på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden. Blanda smulet med lime­skal och låt kallna. Använd 1 1/2 dl av ströet, ­spara resten i en burk med lock och använd som müsli eler strö på glass.
2. Blanda kondenserad mjölk och ­yoghurt. Smaksätt med limesaft. ­Fördela smeten i glas.
3. Rensa bären och skär dem eventuellt i mindre bitar. Skala, kärna ur och skär mangon i bitar.
4. Fördela bär, frukt och smulströ i ­glasen och servera.

Recept från