1. Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa till en fast marängsmet. Ställ den kallt så länge.
2. Blanda bären med sockret.
3. Stansa ut rundlar ur sockerkaksskivorna, lika stora som de glas desserten ska serveras i. Lägg sockerkakan i glasen och fördela bär och glass ovanpå.
4. Fyll marängsmeten i en påse och spritsa den överst i glasen.
5. Strö över nötterna och servera.
Bärcocktail med pistasch och maräng
En lättlagad dessert, som varken kräver spis eller ugn. Med färdig sockerkaka går den dessutom snabbt att svänga ihop.
För 4 person(er)
Ingredienser
100 g | frysta bär, t ex hallon, blåbär och jordgubbar |
1 msk | strösocker |
4 | sockerkaka, skivor |
4 | sockerkaka, skivor |
0,5 l | vaniljglass |
Maräng:
1 | äggvita |
2,5 msk | strösocker |
Garnering:
2 msk | pistaschnötter, hackade |