Barbros sagolika rombiskvier

De här biskvierna är lättare att göra än vad man tror.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa
  • 3 ägg - vitor, stora

Fyllning

  • 175 g choklad - mörk
  • 1 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk rom - helst mörk

Glasyr

  • 200 g choklad - mörk
  • 1 msk olja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med äggvita till smidig konsistens.

  2. Forma matskedsstora kulor, lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda ljust gulbruna 12–15 min.

  3. Fyllningen: Smält chokladen och smöret över vattenbad. Ge grädden ett uppkok och vispa ner den i chokladen. Smaksätt chokladkrämen med rom och vispa den kraftigt då och då tills den kallnar och börjar stelna.

  4. Bred krämen på kakornas platta sida och forma en fin kulle.

  5. Ställ dem kallt en timme.

  6. Glasyren: Smält chokladen med oljan över vattenbad. Doppa kakornas fyllda sida i glasyren (all choklad går inte åt, men behövs när man doppar). Låt stelna på bakplåtspapper. Biskvierna går bra att frysförvara.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!