Bär med cashewnötssmul och färskostcrème

Cashewnötssmulet är gott till sommarens syrliga bärdesserter. Spara i en burk i kylen om det blir något över.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 50 g vit choklad
  • 1 dl cashewnötter
  • 50 g sötmandel - rostad
  • 1 msk smör
  • 1 msk florsocker

Färskostcrème

  • 100 g färskost - naturell
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk limeskal - rivet

Tillbehör

  • 200 g bär - t ex hallon och blåbär

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Grovhacka nötter och mandel. Smält smöret och låt det bli brynt i en stekpanna.

  2. Blanda ner nötter, mandel och florsocker. Vänd runt, blanda i chokladen och låt den smälta. Häll upp på ett fat och ställ i frysen.

  3. Färskostcrème: Blanda alla ingredienser.

  4. Varva crème, smul och bär i glas och garnera med mynta.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!